Rólunk

Célunk

Célunk továbbadni a természet és a mesék szeretetét gyermekeinknek. Meseösvényeinken a mesékben, népdalokban, mondókákban és találós kérdésekben őrzött ősi egységes világképet éltetjük tovább élménygazdag erdei környezetben. Élmény-, drámapedagógiai és művészeti eszközökkel fejlesztjük a résztvevő gyermekek érzelmi intelligenciáját. A mese átélése erősíti fantáziájukat, figyelmüket, a beleélés és együttműködés képességét és serkenti kreativitásukat. Programjainkkal közösséget építünk és éltetünk.

Tevékenységi körünk

Minőségi családi szabadidő töltésére kínálunk lehetőséget, alkalmat és mintat. Mesés programokat szervezünk családoknak a természetben (télen múzeumokban). Élőszavas mesemondás után egy szalagozott ösvényen együtt elindítunk egy kis gyerekcsapatot és szüleiket. A gyerekek egy szimbolikus és konkrét mesefonalat tartva állomásról állomásra haladnak az erdőben. Már az első állomás után megérzik és átélik, hogy ők a mese főszereplői és ez a lelkesedés és lendület viszi őket tovább útjukon, sok-sok mesebeli mérföldet megtéve. A természeti formákhoz illesztett állomásokon (pl. sárkánybarlangnál) csapatunk tagjaival jelmezes, bábos drámajátékkal elevenítjük meg a mese egy-egy epizódját, a játékba bevonunk szülőt és gyereket egyaránt. Mindenki kapcsolódik a mesei szimbólumokkal és tanításokkal, közben átélve bánatot, örömet, próbatételt, küzdelmet, bukást és sikert és a végén egy zenés, táncos mulatságot.

Mire vagyunk büszkék

  • Elsősorban arra, hogy a gyerekek mellett a szülőknek, nagyszülőknek is értékes, szórakoztató programot nyújtunk.
  • Másodsorban, arra, hogy már nyolc éve, tavasszal és ősszel havi rendszerességgel éltetjük a meseösvényeket.
  • Harmadsorban sokszínű, önszerveződő alkotó csapatunkra, mely több generációt képvisel. Található benne pszichoterapeuta orvos, térképészből lett Waldorf-tanár, mérnök, francia nyelvtanár, hangterapeuta, szülésznő, gyermekzsúr animátor, zenetanár, meteorológus és csapattagjaink 12 évnél idősebb gyerekei, akik immár aktív részesei a meseösvényeknek, velünk játszanak örömmel, saját ötletekkel színesítve a programot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük